X Regionalna Prezentacja Potraw i Wyrobów Wielkanocnych w Dąbrowie Zielonej w dniu 21 marca 2015 roku.Wyjątkowa dyscyplina i oryginalność kulinarna cechuje nasze szacowne grono KGW z Rzeręczyc. Obfitość potraw, doskonały smak, estetyka pdania. Zaradne gospodynie z Gminy Kłomnice z miejscowości Rzerzęczyce sa wzorem cnót. Nie dość tego, że dobrze gotują, to są wyjątkowo komunikatywne w kontaktach z innymi, na dowód tego – nasz wielkanocny stół był oblegany najbardziej! Z menu niektóre tylko potrawy: skrzydełka nadziewane, sałatki warzywne, z ananasem i ryżem, schab pieczony, pasztet z jajkiem, swojskie wyroby. Ciasta: mazurki, biszkopt z kremem, makowiec, sernik, baby wielkanocne i małe babeczki. Tego samego dobrego i smacznego życzymy wszytkim w Wielkanocny czas!